ΓΕΥΣΕΙΣ | Τάρτα με φέτα και νοτοματίνια

Posted by mperrou 10/08/2018 0 Comment(s)

Φέτα και ντομάτα, θα είναι πάντα ένας ακαταμάχητος γαστρονομικός συνδυασμός!

 

Συνταγή:  Τάρτα με φέτα και νοτοματίνια


Μερίδες: 6-8 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄


Υλικά

- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη για τάρτα ή ζύμη κουρού
- 1½ φλιτζ. τσαγιού φέτα (χοντροτριμμένη)
- 8-10 ντοματίνια (κομμένα)
- 2 πιπεριές (πράσινη και κόκκινη)
- 1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο)
- ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- 1½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
 

  • Πλένετε και καθαρίζετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κυβάκια
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα
  • Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν λίγο
  • Χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος
  • Προσθέτετε τη φέτα και τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε
  • Λαδώνετε και αλευρώνετε ελαφρά το σκεύος τάρτας. Απλώνετε στο σκεύος τη ζύμη, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά του τοιχώματα
  • Αδειάζετε πάνω στη ζύμη το μίγμα της γέμισης και το ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού
  • Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα ντοματίνια και, εάν η ζύμη σας εξέχει, τη γυρίζετε προς τα μέσα
  • Ψήνετε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά

...και καλή σας απόλαυση!

 

Πηγή: «100 χρόνια Νικόλαος Τσελεμεντές» (Πίτες – Τάρτες)

 

 

Για το στρώσιμο του τραπεζιού σας, προτείνουμε: 

Σερβίτσιο πορσελάνης Luxembourg της Villeroy & Boch 

 
 
 
 
 

Σετ ποτηριών Bernadotte της Villeroy & Boch

 
 
 
 
 
 
 
Τραπεζομάντηλο French Perle της Lenox σε γήινες αποχρώσεις