Μια μυρωδάτη βασιλόπιτα για … πολλούς!

Posted by mperrou 19/11/2018 0 Comment(s)

Μια μυρωδάτη βασιλόπιτα για … πολλούς!

 

 

Υλικά

 

- 170 γρ. αμύγδαλα λευκά
- 170 γρ. φουντούκια 
- 340  γρ. βούτυρο αγελάδας 
- 340 γρ. άχνη ζάχαρη 
- 400  γρ. ξερά φρούτα (π.χ. δαμάσκηνα, βερίκοκα, γκρανμπερις), ψιλοκομμένα
- 270 γρ. κονιάκ ή ό,τι άλλο μας αρέσει
- 8 τεμ. αυγά μεγάλα
- 340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

 

1.  Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
2.  Μουλιάζουμε τα ξερά φρούτα με το κονιάκ.
3.  Αλέθουμε σε κουζινομηχανή, μούλτι ή μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια και λίγη από την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
4.  Τα αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο, την υπόλοιπη άχνη κι το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να γίνουν μια λευκή κρέμα.
5.  Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ξερά φρούτα μαζί με το κονιάκ και ρίχνουμε τον πολτό στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε ξανά, προσθέτοντας σταδιακά και τα αυγά.
6.  Μόλις αναμειχθούν τα υλικά, σταματάμε το μίξερ.
7.  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μείγμα ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια ευλύγιστη σπάτουλα, εωσότου ενσωματωθούν (προσοχή, δεν παραχτυπάμε το μείγμα).

8.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
9.  Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
10.  Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν ξεφορμάρουμε. Τέλος, γαρνίρουμε με ξερά φρούτα ή πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Καλή απόλαυση!