Τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα by Stelios Parliaros

Posted by kosser 15/09/2014 20 Comment(s) Γεύσεις,

Υλικά για την Τάρτα:

  • 55 γρ. βούτυρο
  • 65 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 ασπράδια αυγού (60 γρ.)
  • 65 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Υλικά για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά
  • 30 γρ. μέλι ή ιμβερτοζάχαρο
  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο
  • 200 γρ. μπανάνες

 Εκτέλεση:

Τάρτα

Αφήνουμε τα ασπράδια των αυγών και το βούτυρο τουλάχιστον για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το βούτυρο ώστε να πετύχουμε μία πολύ μαλακή υφή κι αν χρειαστεί το μαλακώνουμε πάνω σε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ασπράδια (όχι σε μαρέγκα) και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε έως ότου σχηματιστεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα πολύ μαλακό. Απλώνουμε το μείγμα σε δίσκο διαμέτρου 24 εκ. σε πολύ λεπτό πάχος πάνω σε ένα σιλπ-πατ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15-20 λεπτά έως ότου να αρχίσει να σκουραίνει περιφερειακά. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο και ενώ είναι ακόμα ζεστό, με τη βοήθεια ενός φαρδιού μαχαιριού το μεταφέρουμε από το σιλπ-πατ πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ μικρότερης διαμέτρου και το πιέζουμε με ένα άλλο μπολ ώστε να πάρει σχήμα μαργαρίτας. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε από το μπολ.

Γέμιση

Λιώνουμε ελαφρώς τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι ή το ιμβερτοζάχαρο και πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και με ένα μπλέντερ χειρός ομογενοποιούμε πολύ καλά χωρίς να πάρει αέρα το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας συνεχώς πάνω από παγάκια και με αυτή γεμίζουμε την τάρτα. Γαρνίρουμε με πέρλες σοκολάτας.