Απολαυστικά δροσερά κοκτέιλ από δύο διαφορετικές… οπτικές!

Posted by mperrou 21/06/2019 0 Comment(s)

Απολαυστικά δροσερά κοκτέιλ από δύο διαφορετικές… οπτικές! 

 

Κλασσική απλότητα vs Ψαγμένες fusion ιδέες. 

 

Ο Φίλιππος και η Μυρτώ μας συστήνουν τα αγαπημένα τους καλοκαιρινά κοκτέιλ κι εμείς κρατάμε σημειώσεις!

 

 

Gin Tonic – Κλασική απλότητα και λονδρέζικη φινέτσα!

 
Σερβίρετε σε: Sculpture, Jules, Pure
 
1. Παγώστε το gin: Αν χρησιμοποιήσετε ζεστό gin θα έχετε ένα «επίπεδο» ποτό, χωρίς την ευκρίνεια που αξίζει στο συγκεκριμένο cocktail.
2. Χρησιμοποιήστε lime: Σίγουρα τα λεμόνια είναι νόστιμα, αλλά αν αναζητάτε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό και το ξινό, τότε το lime είναι αυτό που ψάχνετε.
3. Χρησιμοποιήστε tonic από φρεσκοανοιγμένο μπουκάλι: Μη χρησιμοποιήσετε τονωτικό νερό από ανοιγμένο για καιρό κουτάκι ή μπουκάλι. Αντ’ αυτού ρίξτε το φρέσκο από ένα μπουκάλι αφρώδους τονωτικού νερού που μόλις ανοίξατε.
4. Διαχωρίστε σωστά τα στρώματα: Το μυστικό για ένα επιτυχημένο gin tonic βρίσκεται στη διαστρωμάτωση των συστατικών. Πρώτα, πάρτε τη φέτα του lime και στύψτε το lime, κόψτε το σε κομμάτια και τοποθετήστε το στον πάτο του ποτηριού. Έπειτα, ρίξτε δύο-τρία παγάκια και γεμίστε το μισό ποτήρι με παγωμένο gin. Τέλος, στην κορυφή ρίξτε παγωμένο τονωτικό νερό και επιτρέψτε στο ποτό να ηρεμήσει για λίγα λεπτά.
 
 Πηγή: www.clickatlife.gr 
 

Mai Tai – Ένα κοκτέιλ που καταφέρνει να χωρέσει όλη τη δροσιά του καλοκαιριού και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα εξωτικών προορισμών σε ένα ποτήρι!

 
Σερβίρετε σε:  Macassar, Highland, Square
 
Συνταγή
 
Για το Mai-Tai κυκλοφορούν 11 διαφορετικές συνταγές. Εμείς σας μεταφέρουμε τη συνταγή που δίνει ως original η IBA (International Bartenders Association):
 
40 ml(8 μέρη) λευκό ρούμι
20 ml( 4 μέρη) μαύρο ρούμι
15 ml(3 μέρη) πορτοκαλί κουρακάο
15 ml(3 μέρη) σιρόπι αμύγδαλου(άρωμα πορτοκάλι ή τριαντάφυλλο)
10 ml(2μέρη) φρέσκο χυμό λάϊμ
Τριμμένο πάγο
 
Σε ένα shaker βάζουμε  όλα τα υλικά μαζί εκτός από το μαύρο ρούμι. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε μέχρι την μέση τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε τα υλικά στο σέικερ και σερβίρουμε επάνω στον τριμμένο πάγο σουρώνοντας. Προσθέτουμε το μαύρο ρούμι, γαρνίρουμε με ανανά και πίνουμε με καλαμάκι.   
 
Πηγή: newpost.gr