Παγωτό κακάο...της μαμάς!

Posted by cgiannaris 31/03/2020 0 Comment(s)

παγωτό κακάο

 

Παγωτό κακάο …της μαμάς!

 

Παγωτό μες το χειμώνα? Ναι, γιατί όχι? Αφενός … δεν είναι ακριβώς χειμώνας! Αφετέρου το συγκεκριμένο παγωτό τρώγεται και ημι-παγωμένο σαν μία απολαυστική, δροσιστική μους που θυμίζει όμως ξεκάθαρα τα παιδικά μας χρόνια….

 

Τα υλικά είναι απλά. Θα χρειαστούμε:

2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος 32% λιπαρά (περίπου 500 γρ). Μπορεί να αντικατασταθεί από μία συσκευασία φυτική κρέμα στο κουτί

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο και προαιρετικά
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας

 

Πάμε να το φτιάξουμε

  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχει παχύρευστη μορφή (μην παραχτυπήσετε διότι θα βρεθείτε με … βούτυρο στο μπωλ)
  • Εάν έχετε φυτική κρέμα, χτυπήστε τη για 3-5 λεπτά στο μίξερ προσθέτοντας 100 ml κρύο γάλα
  • Προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα από το ψυγείο και τέλος το σφηνάκι κοκιάκ, εάν επιθυμείτε
  • Αδειάζετε σε δοχείο, βάζετε στην κατάψυξη και περιμένετε να παγώσει. Εάν δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο ,το απολαμβάνετε και σχεδόν παγωμένο.

 

                Παγωτό κακάο της μαμάς

 

Για να πάμε σε άλλο επίπεδο, εναλλακτικά προσθέτουμε:

  • Σταγόνες σοκολάτας
  • Ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα (ναι,ναι τη γνωστή…)
  • Τριμμένα μπισκότα oreo ή πτι μπερ ή cookies ή ό,τι έχετε στο ντουλάπι
  • Μικρά κομμάτια κεικ σοκολάτας που έχει περισσέψει κοκ

 

Καλή επιτυχία!

 

               Παγωτό κακάο της μαμάς

 

Δείτε είδη κουζίνας και όχι μόνο, σε ειδικές τιμές, εδώ!