Ζεστό ρευστό Κέϊκ Σοκολάτας by Stelios Parliaros

Posted by kosser 27/04/2015 13 Comment(s) Γεύσεις,

Υλικά

 

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο
  • 3 κρόκοι αυγού (60 γρ.)
  • 3 ασπράδια αυγού (90 γρ.)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

 

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα. Αφήνουμε για λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους και στη συνέχεια το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε φόρμες του σουφλέ ή της κρεμ καραμελέ, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε αμέσως.