Γεύσεις

Ζεστό ρευστό Κέϊκ Σοκολάτας by Stelios Parliaros

Ζεστό ρευστό Κέϊκ Σοκολάτας by Stelios Parliaros

kosser 27/04/2015 13
Υλικά 125 γρ. βούτυρο125 γρ. κουβερτούρα 64% κακάο3 κρόκοι αυγού (60 γρ.)3 ασπράδια αυγού (90 γρ.)70 γρ. ζάχαρη20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα. Αφήνουμε για λίγη ώρα να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους και στη συνέχεια το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαλακή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε φόρμες του σουφλέ ή της κ...
Διαβάστε Περισσότερα
Τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα by Stelios Parliaros

Τάρτα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα by Stelios Parliaros

kosser 15/09/2014 20
Υλικά για την Τάρτα:55 γρ. βούτυρο65 γρ. ζάχαρη άχνη2 ασπράδια αυγού (60 γρ.)65 γρ. αλεύρι κοσκινισμένοΥλικά για τη γέμιση:200 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά30 γρ. μέλι ή ιμβερτοζάχαρο300 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο200 γρ. μπανάνες Εκτέλεση:ΤάρταΑφήνουμε τα ασπράδια των αυγών και το βούτυρο τουλάχιστον για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Ανακατεύουμε το βούτυρο ώστε να πετύχουμε μία πολύ μαλακή υφή κι αν χρειαστεί το μαλακώνουμε πάνω σε λίγο ζεστό νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα στο βούτυρο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα ασπράδια (όχι σε μαρέγκα) και στο τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε έως...
Διαβάστε Περισσότερα
Μαρεγκάκια με άρωμα βανίλιας γεμιστά με σοκολάτα by Stelios Parliaros

Μαρεγκάκια με άρωμα βανίλιας γεμιστά με σοκολάτα by Stelios Parliaros

kosser 15/09/2014 8
...
Διαβάστε Περισσότερα