Homemade …professional pizza!

Σπιτική πίτσα με ιταλικές προδιαγραφές υπεροχής!

 

Είναι αλήθεια ! Η πίτσα έχει την τελετουργία της, συνήθως μακριά από την κουζίνα του σπιτιού μας. Μ' ένα απλό τηλεφώνημα, καλή παρέα στον καναπέ και κάτι ψιλοενδιαφέρον να παίζει η ΤV…. Αναμονή…. Κουδούνι…..yehhh…..Αντίο δίαιτα!

Φυσικά υπάρχει και ο άλλος δρόμος, …της αρετής, με απολύτως ελεγμένα υλικά άριστης ποιότητας, λίγο έως περισσότερο κόπο παραπάνω κι αποτέλεσμα, ε, ας είμαστε ειλικρινείς, όχι 100% εγγυημένο.

Κι όμως!  Εμείς διαθέτουμε τα απαραίτητα για μια τέλεια, ιταλική, πέρα για πέρα, πίτσα που θα την ετοιμάσετε στο σπίτι για φίλους και οικογένεια. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, κάποιες φορές η διαδικασία προετοιμασίας έχει την ομορφιά της και δημιουργεί αναμνήσεις που συχνά ανακαλούμε με μια γλυκιά αίσθηση αλλά και προσμονή για το επόμενο!

Ένα καλό, δοκιμασμένο σκεύος για ψήσιμο πίτσας, δύο συνταγές για σούπερ ζυμάρι και μυρωδάτη σάλτσα κι επάνω ό,τι τραβάει η όρεξή σας!

Η συνέχεια επί της οθόνης…

 

Το σκεύος

Το σκεύος για την πίτσα είναι ένας μοναδικός δίσκος μαγειρέματος από πυρίμαχο κεραμικό. Με αυτό θα ετοιμάσετε λαχταριστή πίτσα με την πιο χρυσαφένια και  τραγανή κρούστα.

Η πίτσα σας θα ψηθεί τέλεια, όπως και σε έναν παραδοσιακό φούρνο πίτσας.

Η λεία επιφάνεια είναι ιδανική για ζύμωμα και άλπωμα της ζύμης, καθώς και για γαρνίρισμα της πίτσας. Ο φούρνος σας θα κάνει τα υπόλοιπα…..

Οι μεγάλες λαβές της Pizza Stone σας βοηθούν στο να τη βγάλετε από το φούρνο και να τη σερβίρετε.

Και τέλος κάτι πολύ σημαντικό : Θα  διατηρήσει την πίτσα ζεστή μέχρι να την απολαύσετε και μπορείτε να κόψετε τις μερίδες σας απευθείας στην κεραμική επιφάνεια.

Made in France!


 

Η ζύμη

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι σταρένιο για ψωμί
  • 320 ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ. (ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ κ.γλ. αλάτι
  • Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

Πηγή: Αργυρώ Μπαρμπαρήγου www.argiro.gr


Σκεύος Πίτσας Emile Henry

 

Η σάλτσα

Υλικά

 

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • 5-6 κλ. θυμάρι, φρέσκο, μόνο τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ, τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για αλλα λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
  • Σερβίρουμε πάνω σε οποιαδήποτε ζύμη πίτσας.

 

Πηγή : Άκης Πετρετζίκης