Το κρασί μου... κι εγώ!

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα κοινά έχετε με τα αγαπημένα σας κρασιά; Η σκεπτόμενη πλευρά σας είναι πιο Cabernet ή Pinot Noir; Είναι η ενεργητική σας φύση πιο κοντά στο Riesling ή το Champagne; Ή μήπως είστε Shiraz με μια σταγόνα Chardonnay; Μάθετε παρακάτω!

  

CABERNET: «Ο ΣΟΒΑΡΟΣ»
Παίρνετε πολύ στα σοβαρά ό,τι  αγαπάτε, ό,τι κι αν είναι αυτό. Είτε σας αρέσει η κηπουρική, η αστροφυσική ή το βελονάκι, το βάζετε στόχο σας οι γνώσεις σας πάνω στο κάθε θέμα να είναι όσο πιο πλούσιες γίνεται. Σας αρέσει να μοιράζεστε πληροφορίες και να μιλάτε για τα αγαπημένα σας θέματα με άλλους - ανεξάρτητα από το αν ρωτούν ή όχι. Για να είμαστε ειλικρινείς, μπορεί μερικές φορές να γίνεστε έως και … απόλυτοι.
Όσον αφορά την κοινωνικοποίηση, προτιμάτε ένα ήσυχο δείπνο από ένα αστείο πάρτι και είναι πιθανό να μοιράζεστε με αυτούς που επιλέγετε το τελευταίο βιβλίο που έχετε διαβάσει ή ένα γεγονός που πρόσφατα μάθατε· οτιδήποτε, αρκεί να αποφεύγετε  να μιλάτε για τον εαυτό σας! Οι φίλοι λένε ότι δεν ανοίγεστε γρήγορα αλλά θέλετε το χρόνο σας. Βέβαια, στο τέλος της μέρας, αξίζει τον κόπο!

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!

 

SYRAH / SHIRAZ: «Ο ΓΟΗΣ»
Είναι γνωστό ότι επιστρατεύετε την πιο γοητευτική σας ματιά ή «σκάτε» ένα αφοπλιστικό χαμόγελο για να ανοίξετε τον δρόμο – διότι συνήθως λειτουργεί. Είστε πολύ κοινωνικοί και μπορείτε να πείτε μια υπέροχη ιστορία εύκολα. Οπότε, έχετε μεγάλη «απήχηση» και τα καλέσματα πάνε κι έρχονται...
Παράλληλα, οι άνθρωποι θεωρούν ότι είστε προσγειωμένοι, επομένως είναι σπάνιο να μη βρείτε κάποιον που  σας ταιριάζει.
Με αυτά τα δεδομένα, το έντονό σας ενίοτε ταμπεραμέντο μπορεί και να μην είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Μπορεί τα πάθη σας κάποιες φορές να χτυπάνε κόκκινο, ενώ η πικάντικη πλευρά σας συχνά αναδεικνύεται από μια άλλη προσωπικότητα, παρόμοια με τη δική σας. Σε κάθε περίπτωση ο …γητευτής είναι μόνον ένας εδώ!

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!

 

PINOT NOIR: «Ο EΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟΣ»
Πρέπει να ειπωθεί, έχετε εξαιρετικό γούστο. Έχετε άψογους τρόπους, έχετε πάθος για το υπέροχο φαγητό και ξέρετε πώς να αποκρυπτογραφήσετε αυτήν την τεράστια λίστα κρασιών. Ενδίδετε στα «καλύτερα» της ζωής και κατά πάσα πιθανότητα  είστε το πιο καλοντυμένο άτομο στο δωμάτιο.
Λέτε το σωστό σε κάθε περίπτωση και σπάνια υπάρχει περίπτωση που δεν φαίνεται να ταιριάζει – βέβαια τα φαινόμενα καμιά φορά απατούν…. Μπορείτε να είστε έντονα συναισθηματικοί και υπάρχουν πολλά για εσάς που οι άνθρωποι δε γνωρίζουν. Κρατάτε τη ευάλωτη, «βελούδινη» πλευρά σας για σας και μόνο κι ανοίγετε τα χαρτιά σας σε λίγους μόνο τυχερούς.


Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!

 

CHARDONNAY: «Ο ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ»
Είτε πρόκειται για τη νεότερη άφιξη στα hip εστιατόρια της πόλης  είτε για το τελευταίο κουτσομπολιό, το έχετε ήδη ακούσει, το γνωρίζετε και το λέτε στους φίλους σας. Έχετε πολλά διαφορετικά κρυφά ταλέντα. Γνωρίζετε ένα σωρό κόλπα και «μικρά μυστικά», που σημαίνει ότι υπό αγχωτικές κι αντίξοες  συνθήκες εσείς παραμένετε cool.
Πολλοί θα σας περιγράψουν ως …γαλίφη – με την καλή έννοια, με μια ζεστή, γοητευτική αύρα που τραβάει τις ματιές και τα συναισθήματα Θέλετε να κλείσετε ένα τραπέζι την τελευταία στιγμή ή να πείσετε κάποιον να κάνει το κάτι παραπάνω για εσάς ; Έχετε τις σωστές πληροφορίες, έχετε τους σωστούς γνωστούς , «έχετε τον τρόπο σας» με λίγα λόγια να φθάσετε στην πηγή και να πιείτε και νερό!

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και το χαρακτήρα σας!

 

SAUVIGNON BLANC: «O ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ»
Ζείτε με το ρητό, "Δεν συνέβη αν δεν ανέβηκε στο Instagram"! Από το σούπερ τέλειο  brunch έως ένα ποτήρι φρουτώδες λευκό κρασί έως τις διακοπές σας δίπλα στο κύμα… , σας αρέσει να φωτογραφίζετε τα πάντα. Έχετε μια φόρμουλα στη σελίδα σας στο Instagram, ένα αγαπημένο φίλτρο και χαίρεστε το κάθε like . Στ’ αλήθεια, ποιος δεν θέλει να αρέσει;
Συχνά σας περιγράφουν… ζωντανούς και διασκεδαστικούς. Είστε ανοιχτόκαρδοι και δεν παίρνετε τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν έχετε πολλή ουσία, βάθος με άλλα λόγια, αλλά τι ξέρουν αυτοί! Είναι  πρόβλημά τους  αν δεν βλέπουν τις εξαιρετικές σας ιδιότητες. Εκτός αυτού… τους λες και βαρετούς όλους αυτούς! (Και σίγουρα δεν έχουν αρκετές χιλιάδες ακόλουθους.)

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!

 

RIESLING: «O ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ»
Το να βαριέστε είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Μετακινείστε αέναα από το ένα project στο άλλο και λατρεύετε να ανακαλύπτετε νέα πράγματα. Έχετε μια ζωντανή, «ηλεκτρισμένη» προσωπικότητα. Κάποιοι μπορεί να το βρουν κάπως εκνευριστικό, αλλά οι κολλητοί σας αγαπούν το πόσο πρόθυμοι είστε. Θέλουν να δοκιμάσουν kickboxing ή να κλείσουν ένα μάθημα μαγειρικής με καυτερές συνταγές ή να κάνουν ένα αυτοσχέδιο ταξίδι; Ξέρουν ότι είστε αυτός με τον οποίο θα επικοινωνήσουν πρώτα.
Η στάση σας είναι να ζείτε την κάθε μέρα όπως έρχεται, διότι γνωρίζετε ότι μία κάποια ημέρα η ενέργειά σας θα εξαντληθεί. Μπορείτε να βλέπετε τον εαυτό σας να κάνει κράτει όσο περνάει ο καιρός , να γίνεται πιο ώριμος και λίγο πιο γλυκός. Αλλά για σήμερα; Σίγουρα υπάρχει  άλλη μία περιπέτεια κάπου εκεί έξω κι εσείς είστε διατεθειμένοι να την ανακαλύψετε!

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!

 

CHAMPAGNE: «ZΩ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ»
Κατά τη γνώμη σας, υπάρχει πάντα κάτι για να γιορτάσετε. Σηκωθήκατε  ένα πρωί για τρέξιμο αντί να χουζουρέψετε στο κρεβάτι, ή «σκίσατε» σε μια παρουσίαση; Να ένας ακόμη αρκετά καλός λόγος για να χτυπήσετε επιβραβευτικά  τον εαυτό σας, στην πλάτη. Και απλώς και μόνο επειδή εσείς κάνετε το πάρτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε το επίκεντρό του! Τα ποτά παγωμένα, η μουσική στο φουλ και  όπως συνήθως, ντυμένοι άψογα είστε έτοιμοι να τραβήξετε όλες τις ματιές.
Σας βοηθά το ότι διαθέτετε μια φυσικά ζεστή και… sparkling προσωπικότητα που κάνει τους γύρω σας να νιώθουν ξεχωριστοί. Σας αρέσει να συνδέεστε και να αλληλεπιδράτε με άλλους, είστε δε υπέροχος ακροατής. Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μπορούν να έρθουν σε σας για συμβουλές  ή  και για μια  αγκαλιά κι είναι σίγουρο ότι θα τους «ανεβάσετε» και θα τους κάνετε να νιώσουν καλύτερα.

 

Βρείτε τα ποτήρια που ταιριάζουν τέλεια με το κρασί… και τον χαρακτήρα σας!