Τάρτα λεμονιού
Cooking

Τάρτα λεμονιού
Υλικά
- 190 gr. ζάχαρη
- 5 gr. αλάτι
- 150 gr. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά
- 120 ml χυμό λεμονιού
- Ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προσθέστε στο μπολ του μίξερ 250gr. αλεύρι, 40gr. ζάχαρη και το αλάτι
Βήμα 2
Επιλέξτε την ταχύτητα 2 και ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε 125gr. βούτυρο σε κύβους και 1 αβγό. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη την οποία στη συνέχεια θα αφήσετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Βήμα 3
Απλώστε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο σκεύος μέχρι να φτάσει σε πάχος περίπου 0,75cm. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε σκεύος τάρτας.
Βήμα 4
Τρυπήστε τη ζύμη με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Βήμα 5
Ψήστε τη ζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20-25 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 6
Τοποθετήστε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αβγά και τον χυμό λεμονιού σε μπεν μαρί σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά παχύρρευστο ώστε να καλύπτει το πίσω μέρος ενός κουταλιού και να αφήνει ένα σαφές σημάδι όταν περνάτε το δάχτυλό σας από πάνω.
Βήμα 8
Περάστε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι και έπειτα ρίξτε το στο μπολ του μίξερ.
Βήμα 9
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε στην ταχύτητα 2. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το βούτυρο και η κρέμα να γίνει λεία και ομοιόμορφη.
Βήμα 10
Καλύψτε τη ζεστή κρέμα με διάφανη μεμβράνη που θα ακουμπάει επάνω της για να μη δημιουργηθεί κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 11
Γεμίστε τη ζύμη με την κρέμα λεμονιού και απλώστε την με μία off set σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αφήστε την τάρτα λεμονιού στο ψυγείο για 3 ώρες. Πριν την σερβίρετε, γαρνίρετέ την με υλικά της αρεσκείας σας.
Πηγή: kitchenaid.it