Παγωτό βανίλια

Υλικά


  • 400ml γάλα πλήρες
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 λοβό βανίλια 
  • 400ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 130gr ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αβγών

 

 

Εκτέλεση


Βήμα 1 

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Κόψτε τον λοβό βανίλιας στη μέση κατά μήκος, αφαιρέστε  τα σποράκια και προσθέστε τον στην κατσαρόλα. Ζεστάνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Βήμα 2

Τοποθετήστε στο μίξερ τους κρόκους αβγών και καθώς δουλεύει ρίξτε σιγά σιγά 200ml από το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας. Έπειτα μεταφέρετε το μείγμα ξανά μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα για περίπου 15 λεπτά, χωρίς να βράσει, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς υγρή κρέμα.

 

Βήμα 3   

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Διατηρήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Αφαιρέστε τον λοβό βανίλιας.

 

Βήμα 4

Τοποθετήστε στο KitchenAid μίξερ σας το εξάρτημα παγωτομηχανή, αφού πρώτα το έχετε παγώσει στην κατάψυξη. Ρυθμίστε το μίξερ στην ταχύτητα 1 και ρίξτε το μείγμα παγωτού βανίλιας στο μπολ όσο το μίξερ είναι σε λειτουργία. Ανακατέψτε το μείγμα για 20 λεπτά ή ώσπου να  αποκτήσει μαλακή υφή. Μεταφέρετε το παγωτό σε ένα δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 4 ώρες ή για όσο χρειαστεί μέχρι να πήξει.

 

Πηγή: kitchenaid.it