Πατατοσαλάτα
Cooking

Πατατοσαλάτα
Υλικά
- 4 πατάτες μέτριες
- 200 gr. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός
- 4 αβγά
- 4 καρότα
- 200 gr. σελινόριζα
- 4 μεγάλες πίκλες
- 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
- 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βράστε τα αβγά για 10’ και έπειτα βγάλτε τα από το καυτό νερό και ρίξτε τους τρεχούμενο νερό για 10’. Σκουπίστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε κατσαρόλα με κρύο αλατισμένο νερό. Περιμένετε μέχρι να βράσει το νερό και χαμηλώστε το μάτι σε μέτρια ένταση. Σκεπάστε με καπάκι και βράστε για περίπου 20-25’. Μην παραβράσετε τις πατάτες. Όταν το πιρούνι τις τρυπάει με ευκολία, οι πατάτες είναι έτοιμες. Βγάλτε τες από την κατσαρόλα και αφήστε τες να κρυώσουν.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα καρότα και τη σελινόριζα σε κατσαρόλα με κρύο νερό και περιμένετε μέχρι να βράσει. Βράστε τα για 30-40’ μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα βγάλτε τα από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βήμα 4
Ρίξτε τον αρακά σε σκεύος με νερό που βράζει και αφήστε τον για 3’. Έπειτα αφήστε τον να κρυώσει.
Βήμα 5
Καθαρίστε τα αβγά και ξεφλουδίστε τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα και τις πίκλες.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στην κουζινομηχανή σας τον δίσκο για κοπή σε κύβους, ρυθμίστε την ταχύτητα και ρίξτε τα λαχανικά.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τα λαχανικά σε κύβους σε ένα μπολ και προσθέστε τον αρακά και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βήμα 8
Σε μικρό μπολ ανακατέψτε μαγιονέζα, γιαούρτι, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ρίξτε την σος πάνω στα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή: kitchenaid.it